Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu
CZECHGLOBE
Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
image/svg+xml

Spolupráci CzechGlobe s Univerzitou OSN v Drážďanech (UNU-FLORES) strvrdil podpis smlouvy

Zástupci Univerzity OSN v Drážďanech (UNU-FLORES), Technické univerzity v Drážďanech a Ústavu výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. – CzechGlobe dnes podepsali dohodu o finanční podpoře doktorandských pozic studentů z rozvojových zemí na Univerzitě OSN v Drážďanech (UNU – FLORES).

Tématem  výzkumu doktorandů budou „Problémy vztahů profesních skupin v zemědělsko – potravinářském dodavatelském řetězci odhalené v souvislosti s COVID-19.“ Doktorandi budou součástí společných výzkumných programů zaměřených na hospodaření s vodou, půdou, odpady a energiemi a na biodiverzitu, které budou probíhat na UNU-FLORES a Technické univerzitě v Drážďanech (TU Dresden). Výzkum bude zajišťován v úzké spolupráci s ÚVGZ, který se na financování čtyřletého programu rovněž podílí.

„Rostoucí poptávka po zdrojích, ztráta biologické rozmanitosti a změna klimatu jsou hlavními výzvami, které budou pandemií COVID-19 ještě více intenzivní. Cílem nového programu je umožnit doktorandům realizovat výsledky jejich výzkumu ve svých domovských zemích,“ řekl saský ministr pro vědu Sebastian Gemkow

Tisková zpráva k tématu je ke stažení zde.